Жеков: Основният ми дразнител беше Олимпиадата

Разпределителят Андрей Жеков заяви, че основният му дразнител за връщането му в националния тим е била Олимпиадата, но вече приключва кариерата си в държавния ни състав. Жеков се заема с ново предизвикателство, а именно – да бъде играещ треньор на волейболния Левски.
„Последният ми мач в България е бил преди 10 години. Станахме шампиони, така че, да, доста време е минало от тогава. Не съм имал възможност да наблюдавам доста мачове, но все пак една възможност след операцията, която пертърпях, да започна от някъде без да бързам и да насилвам нещата“, сподели Андрей Жеков и поясни:
„Разбрал съм се в Владо да тренирам отбора до края на първенството и ако е възможно в някои моменти ще се включа. Засега само ще тренирам момчетата, а по-натам ще видим, ако ми позволи здравословното състояние.“
„Ще получа за себе си отговори, когато знам дали мога отново да бъда играч. По-скоро е нещо моментно това – треньорството. Не съм се виждал в тази роля, но засега ми е интересно. Резултатът е водещият. На моменти ми се иска да съм вътре на игрището, да играя“, каза още Андрей Жеков и продължи:
„Много е неприятно за българския волейбол това, което се случи. Да кажем, че сме били сигурни, че ще се класираме, би прозвучало смело предвид проблемите, които имахме. Ще изгубим доста позиции в световния волейбол, заради неучастието на Олимпиадата. Отборът ще си го има. Отборът ни е добър. Просто падайки по-надуло в ранглистата, ще бъде по-трудно в бъдеще.“

Gong.bg