ПЕРНИК – 06.01.16 – Човек на Лютви Местан начело на полицията в Радомир с нагласен конкурс, защо подпалиха Бучински и на "Кой" е МВР-то?

Продължават странностите в поведението на ръководителите на МВР, на всички равнища в служебната йерархия, пише сайтът Афера.бг, цитиран от zapernik.com Най-интересни са обаче тези, които се вършат от кадровите недоразумения за системата в Перник. Там нещата са непонятни дори и за добрите познавачи на интригите и служебните карамболи. Необяснимо е как се провежда вътрешен конкурс, за израстване в категория за Началник на РПУ-МРВ – Радомир. Конкурс, който не е обявен на страницата на министерството, и който е, меко казано, „нагласен“ за конкретен служител.
И знаете ли как се прави това? Много просто, по разпореждане на Главния секретар на МВР Георги Костов. Другото са го свършили изпълнителите. Без да спазят изискванията на закона за срокове и обявяване на конкурс и като определят специфични изисквания към допуснатите кандидати, на които отговаря само един служител.
Едно от тези изисквания е смразяващо психиката на нормалния човек – кандидатът да не заема или да не е заемал ръководна длъжност в системата на МВР. Що за лудост, все едно ще се кандидатства за стажант, чистач на местната тоалетна.
Наред с това кандидатът трябва да притежава точно толкова стаж – 7 години, колкото нашият човек. Какъв ли ще е този служител, та такива големи игри за него? Това ни накара да се разровим в историята и ето какво научихме от редовите полицаи. Оказва се, че става въпрос за известния служител Павел Джалев. В област Перник той е известен не само с българо-мохамеданския си произход, но и с тесните си връзки със структурите на ДПС на централно ниво и то в лицето на бившия лидер на ДПС Лютви Местан. За никой не е тайна, че той е негово протеже и отдавна се гласи за възход в кариерата по тази линия. В това няма лошо, но като се замисли човек, че точно сега Местан е обвиняван от бившата си партия едва ли не в шпионаж в полза на Турция, нещо не се връзва неговите хора да се издигат, точно в този момент.
Не се връзва, ама е точно така и тук идва въпроса „Кой“ ръководи МВР, ДПС-то на Местан, или ДПС-то на Пеевски и Доган? Истината в конкретния случай е много проста – Главният секретар Костов и комисар Бучински се подлагат на всеки властимащ и служат на много господари, както неведнъж сме подчертавали. Сега просто се опитват отново да тъкат на два стана и да направят нещата тихо и кротко, без много шум, за да може номерът да мине отново. Много умни момчета, бе!
ОД МВР – ПЕРНИКЛошото е, че нещата се размирисаха и то най-вече покрай издънките на Валентин Бучински. Покрай него винаги намирисва. Сега миризмата е от изгорялата входна врата на жилището му в кв. „Дружба-2“ на 06.12.2015 г. Тогава случаят дори беше отразен в бюлетина на МВР и както се разбра, се води досъдебно производство за умишлен палеж.