ПЛОВДИВ – 06.01.16 – Близки на убитата Йорданка научили от медиите за трагедията

Само не мога да разбера защо Благой е посегнал и на детето. Той толкова обичаше малката, направо умираше за нея. Какво му е станало, превъртял ли е, направо не мога да си го обясня. Какво му е направило това дете? И за сестра ми не го разбирам, ама за малката съвсем.
Това повтаря братът на убитата Дани Сапунджиева Илия Божев, съобщава “Стандарт”, позовавайки се на местен сайт. Той живее в Съединение заедно с баща им Тодор. Двамата са земеделски производители. Често се виждали с Йорданка. За последно тя завела малката Петя на гости в Съединение в неделя – часове преди фаталните изстрели.
“Двете бяха весели, всичко беше нормално. Малката ни сурвака, разбрахме са да купим голям подарък, даже ни каза до кой магазин иска да отидем”, разказа Илия. След тази среща Дани и Петя отишли и до Правище, където живее баба им по майчина линия Невена.
“Майка ни е в шок. Ние още не можем да осъзнаем какво се е случило, но като ги видим мъртви, сигурно ще е страшно”, споделя още братът. Категоричен е, че Благой трябва да бъде погребан отделно от Дани и Петя. “Той ги е убил като кучета – няма как да допуснем да бъде с тях на гробищата. Майка взе решение да ги погребем на друго място – в Коматево”, добави Илия.
Майката Бонка Шилева живее от години в Пловдив, тъй като с баща им са разделени. Илия няма никакво обяснение за случилото си. “Не е вярно, че е имало друг мъж в живота на сестра ми – двамата се караха понякога, но нормално – като във всяко семейство. Не вярвам, че става дума за убийство от ревност. Не е истина и че са имали дългове, а напротив – те събираха пари да си купят апартамент”, твърди Илия Божев. Потресен е, че никой от официалните власти не се обадил на близките на Дани и Петя, за да им съобщи трагичната новина. “Научих от сайта на “Марица” и направо не можах да повярвам. Обадих се на бащата на Благой, а той ми вика: “Ама ти не знаеш ли още”. Откъде да знам, нито от полицията ни се обадиха, нито никой”, доверява братът. Той приема съболезнованията на съседи и отбива въпросите им за какво става дума.