СИЛИСТРА – 17.11.15 – Силистренци написаха и нарисуваха посланията си за мир и уважение между хората

Тридневна кампания „Остави своето послание за толерантността” провежда община Силистра по случай Международния ден на толерантността – 16 ноември, пише paralel44.com. Силистренци днес и утре ще пишат или рисуват своите послания за уважението и разбирателството на 2 подготвени пункта в града от 15,00 до 16,30 ч – до ОББ и пазара до ДАП. Особено актуални сред посвещенията на посетилите пунктовете силистренци бе трагедията в Париж. След приключване на кампанията събраните послания ще бъдат представени в изложба.
В кампанията се включиха младежите от Ученическия парламент, доброволчески групи от училища и творчески формации към Обединения детски комплекс и местните читалища. Проявата е в рамките на инициативите от Плана за действие на общината за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015-2020 г. Само в първия ден бяха раздадени близо 200 стикери с послание „Аз съм толерантен. А ти?“, както и повече от 400 флаери с информация за Международния ден на толерантността.
„Бъдете добри с хората, уважавайте се“, „Толерантността е доброта“, „Нека различията помежду ни не са пречка да бъдем приятели“, „С търпение всичко се постига“ – бяха само част от многобройните послания, които силистренци оставиха на белите платна.