ПАЗАРДЖИК – 10.11.15 – 22-ма избраха Хари Харалампиев за шеф на ОбС – Пазарджик,също 22-ма гласуваха Тодор Тодоров да е член на комисията по избор

По странен начин резултатът за Тодор Тодоров от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик” за член на комисията за избор на председател на ОбС се оказа аналогичен на получените гласове при тайния вот за шеф на местния парламент, видя „Виделина” при днешната му първа сесия, пише videlinabg.com. При гласуването на членове на комисията, която трябваше да проведе избора на нов пръв между равни, за Тодор Тодоров гласа си дадоха 22-ма съветника. Малко по-късно в пленарна зала обаче предложението той да оглави въпросната комисия получи подкрепата едва на 19 ситипарламентаристи. При последвалия таен вот за шеф на ОбС цифрата на гласувалите за Хари Харалампиев отново беше 22.
Комисията беше оглавена от Стоян Парпулов от БСП, а за нейни членове бяха избрани още Тодор Тодоров от Коалиция „Тодор Попов за Пазарджик”, Евтим Янев от ГЕРБ, Красимир Първанов от „Атака” и Чавдар Чавдаров от Коалиция „Благо Солов в съюз за Пазарджик”. Въпреки че гласуването за членове на комисията по избора беше явно, оказа се, че техническа неизправност е изтрила резултатите от екрана в залата и броят гласове за всеки кандидат беше записан единствено на един лист.