СИЛИСТРА – 13.08.15 – Двама мъже, участвали в схема за телефонни измами, са задържани при операция на РУ-Силистра

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха двама мъже, участвали в схема за телефонни измами, пише paragraf44.com. Полицейската операция стартирала в предиобедните часове на 9 август, когато 75-годишна силистренка била измамена с 2000 лв. под предлог, че помага на племенника си за изгодна сделка с климатици. По-късно същия ден в полицията бил получен нов сигнал за обаждане с подобен характер. Действайки незабавно и със съдействието на гражданина, подал сигнала, криминалистите успели да задържат Д.К. (34 г.) и 17-годишен младеж в момента, когато отишли да вземат парите.  В автомобила, с който се придвижвали, била намерена сумата от 2000 лв. и друга сума в евро, отнета при измама на територията на съседна областна дирекция. Двамата са жители на селище в Русенска област, до момента без регистрирани криминални прояви.
На този етап на разследването е изяснено, че са участвали в извършване на телефонни измами в ролята на куриери. Те са направили самопризнания за участието си в престъпленията. Продължава работата по случая в рамките на досъдебното производство.
В края на месец април т.г. криминалисти задържаха други двама мъже, участвали в извършване на 4 телефонни измами на територията на РУ-Силистра.