ТЪРГОВИЩЕ – 03.07.15 – Собственици на пицария в Търговище задържани при даване на подкуп на полицаи

Собствениците на пицария в Търговище Свилен Димов и Дилян Димов и техният работник Васко Ставрев са били задържани в момент на даване на подкуп на полицай.
От Върховната касационна прокуратура уточниха, че за времето от 25 юни до 2 юли тримата са обещали подкуп в размер на 2000 лева на Иван Иванов, който е разузнавач в група „Противодействие на престъпления във финансово – кредитната система” на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Търговище. В момент, когато тримата са предали 1000 лева от обещаната сума, са били задържани.
Иванов е извършвал проверка за закононарушения на търговското дружество „Къневи Спорт” ООД – Търговище, чиито собственици са Свилен и Дилян Димови. Подкупът е бил обещан и в последствие част от него е даден на полицейския служител, за да наруши и неизпълни служебните си задължения и да приключи проверката с мнение за липса на данни за закононарушения.
Освен пицарии, в Търговище „Къневи спорт” ООД са съдържатели на кафенета, както и на ваканционен комплекс „Стара речка”.