СМОЛЯН – 16.06.15 – В Смолян умуват за кандидат-кметове, Мелемов иска втори мандат

Засега само ГЕРБ е с официална номинация за кметската битка в Смолян насен. Партията на Борисов обяви, че отново ще заложи на настоящия градоначалник Николай Мелемов. Най-вероятно той ще се радва и на подкрепата на Реформаторите. За сега другите политически сили, все още не за заявили официалните си намерения, но темата за местните избори усилено се коментира в общественото пространство.
БСП ще се опита да е основен конкурент за кметския стол, като позицията им на този етап е , че вървят номинациите в партията и е рано да се говори за официална кандидатура. Най-спряганото име в публичното пространство, за кандидат на столетницата в областния град е това на бизнесмена Стефан Събрутев. Възможно е в кметската надпревара от името на БСП да се включи и бившият областен управител Димитър Кръстанов. Не се изключва и вариантът, кандидат на БСП да е бившата кметица на Смолян и настоящ депутат Дора Янкова, която има зад гърба си два мандата в общината.
Името на още един бивш кмет на Смолян се върти в общественото пространство. Това е настоящият съветник от ГЕРБ Данчо Киряков, който бе на чело на общината един мандат, избран с листата на СДС. Ако това стане, той също ще е един от фаворитите за този пост.