БУРГАС – 08.06.15 – Украински инвестиции отварят нови работни места по морето

Запитвания за реални инвестиционни намерения от Украйна за Бургаски регион са отчетени през последните месеци. Това съобщи посланикът на Украйна Негово превъзходителство Микола Балтажи. Бизнес интересите са главно в областта на промишлеността, търговските връзки и търговията.
Според почетният консул на Украйна в Бургас, Димитър Караненов, идеята е със съдействието на местната власт, да се създадат подходящи условия за позиционирането на представителства и производства на съответните компании на местно ниво. “Ако успеем да съдействаме за реализацията на тези бизнес намерения, това ще доведе и до разкриването на нови работни места и най-вече за икономическото съживяване на региона”, коментира г-н Караненов.
Той допълни, че отлива на туристи от Украйна, ще бъде компенсиран, чрез планирани посещения на големи групи по държавни спогодби. По Южното Черноморие това лято ще лагеруват хиляди деца с един родител, сираци и такива, които са били изтеглени от конфликтната зона. Само през първите месеци на годината е регистриран спад с 30 на сто, на посещенията по Черноморието от този пазар, спрямо същия период на 2014. Очакванията на дипломатите е този процент да не се покачва, а в най-добрият случай да бъде запазен в стойностите от март  и април.