Намалете появата на целулит със зехтин и лимонови кори

Масажът е един от най-ефективните начини за борба с целулита. Той способства за стимулиране на кръвообращението и по този начин намалява появата на целулит и мастни натрупвания в отделните зони от тялото. За да бъде ефективен един такъв масаж обаче, той трябва да бъде придружен с подходящо средство. Поради тази причина ще ви покажем как да си направитеантицелулитен лосион за тялото с помощта на природните ресурси.

Обелете няколко лимона и изсипете корите им в стъклен буркан с херметическо затваряне. Добавете зехтин, колкото да ги покрие, сложете капаче на съда и го оставете да престои на стайна температура за около седмица. След този период прецедете течността и нанесете част от нея върху засегнатото място с леки кръгообразни движения. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.
Допълнителен съвет:
•    Лимонът притежава силни стягащи свойства, затова е необходимо той да бъде разреден с друг натурален продукт (в случая със зехтин), за да може да избегнете раздразнението по кожата.
•    Препоръчително е да използвате лосиона през нощта, тъй като фоточувствителността на цитрусовите масла може да доведе до изгаряния по кожата, ако тя бъде изложена на пряка слънчева светлина.

framar.bg