Седем канибали изядоха Суарес

Суарес  е от тези гениални футболисти, които биват проснати на земята, изритани в слабините и между краката  по десетина пъти на мач, с по два опита още да им смажат глезените и  по няколко проби месечно да ги унизят и нервират толкова, че те сами да си изкарат червени картони или други  назидателни наказания.
Ако Суарес,  вместо да хапе, беше счупил крака на онзи Джорджо, който разголи рамото си и се юрна да  показва на цял свят магическото ухапване чрез камерите, от което нямаше и една капчица кръв, той щеше да получи червен картон и да си гледа  след това ваканцията.
Ако Суарес е наистина с някаква съчма в главата – пита се кой се е погрижил за психическото здраве на този човек, който струва милиони?
Мисля, че канибали в случая действително има, но това са седмината корифеи от  някаква правна комисия, които  е редно да ги опознаем с тяхното име и физиономии, за да си съставим съответното мнение.
Суарес с второто си дете -този път момче, което от пеленаче е вече по футболните терениКакто пишат медиите, спортният свят не приема тяхното решение. 
„Суарес бе защитен и от великия Диего Марадона, – пишат в Бразилия. – Аржентинецът, въпреки дългогодишните футболни спорове между двете съседни държави застана на негова страна и дори позира с тениска с надпис “Луисито, ние сме с теб”. “Решението на ФИФА е позор – отсече Божията ръка. – Не мога да го проумея. Кого е убил Суарес, за да получи такава дисквалификация? Това е футбол, това е контакт. Защо в такъв случай ФИФА не му надене белезници и не го изпрати в Гуантанамо? Помните ли какво направи Зидан на финала през 2006 г.? Въпреки това ФИФА му даде след това Златната топка.”
Самият „пострадал”, италианският защитник  Джорджо Киелини изглежда горчиво съжалява за своята реакция. Пред италианските медии той каза:
– Сега, след решението, не чувствам в себе си никаква радост. Нямам му зъб и не мисля за отмъщение. Изпитвам единствено гняв и разочарование заради мача, който беше предопределен от слабото съдийство. А мислите ми са свързани с Луис и неговото семейство, защото сега те ще се сблъскат с много тежък период. Винаги съм смятал, че официалните решения не подлежат на съмнения, но от друга страна, смятам, че наказанието на Суарес беше прекалено. Искрено се надявам, че в крайна сметка ще му бъде разрешено да остане заедно със съотборниците си в отбора по време на световното, защото такава забрана е отчуждаване за играча.
Не му разрешиха.
Луис СуаресРепортерите от Монтевидео описват неговото трагично завръщане от Мондиала така: „Хиляди фенове се бяха събрали  на международното летище “Караско”  и те  дочакаха своя любимец  Луис Суарес. След като бе наказан от ФИФА за ухапването на Джорджо Киелини с 4-месечна дисквалификация и бе изгонен от турнира, той се раздели със съотборниците си от националния тим. Въпреки че не се прибра с първия планиран полет, тълпата не се разотиде и все пак го дочака. В претъпканата чакалня дойде и държавният глава Хосе Мухика и заедно с останалите изчака търпеливо кацането на героя на нацията, който се прибра няколко часа по-късно с частен самолет. Тълпата носеше негови портрети, ободрителни банери и плакати.
Суарес обаче се оттегли  тихомълком, без да прави изявления пред медиите, и веднага отпътува за крайбрежното градче Солимар. Президентът Мухика все пак успя да се види лично с него за малко и да му вдъхне смелост. “За съжаление има двойни стандарти, които най-много ни причиняват болка – обясни държавният глава. – Аз не съм видял той да е хапал някого. Обикновено в мачовете играчите си нанасят доста удари, но след това се помиряват. Италианците са провокатори.”
Личният адвокат на играча – Алехандро Балби, призна, че Суарес е изпаднал в депресия: “Той е тотално объркан. Изобщо не знае какво ще прави по-нататък”. Според близък приятел, който е разменил с него няколко думи: ”Суарес изобщо не знае дали ще продължи да играе футбол. Футболът в сърцето му е вече изяден от седмината канибали, които нахраниха с него своята омраза към талантливите и обичани по света велики хора”.

Климент Величков
в.”България СЕГА”