Умна чаша казва колко калории съдържа напитката

Компанията Mark One създаде умна чаша, наречена Vessyl, която точно установява каква напитка пие собственикът й, колко калории съдържа тя, доколко хидратиран е потребителят и кога е време да пие отново, съобщава в. “Дейли мейл”.
 Умна чаша казва колко калории съдържа напитката
Чашата се предлага в три цвята – бял, сив и черен или както компанията ги нарича сняг, пара и сянка. Тя може да бъде поръчана предварително на цена от 99 долара на сайта на Vessyl. Чашата ще бъде пусната в продажба в началото на 2015 г.
Тя е направена от подобен на стъкло материал и може да побере 385 ml течност. Когато напитката бъде изсипана вътре – от портокалов сок до бира, се появява надпис за това какво се пие. Капакът на чашата предпазва от разливане, а вътрешността й не е лепкава, което позволява лесно почистване, съобщава компанията производител.
Под повърхността се намира изчислителната мощност, която придава “смарт” функциите на устройството, въпреки че точно как работи то е строго пазена тайна от Mark One. Технологията позволява на чашата да разпознае каква течност се излива вътре от каталог с хиляди напитки.
Тя знае съдържанието и състава на напитката и уведомява собственика си какво точно влива в тялото си. След това чашата може да покаже конкретни данни, за да помогне на потребителя да постигне определени цели като сваляне на килограми или регулиране на приеманото количество кофеин.
Дисплеят на чашата светва, само когато тя е наклонена, както бихте направили, когато отпивате. Тя се зарежда безжично, като 60-минутно зареждане е достатъчно, за да работи една седмица. Устройството се свързва с приложение в iOS и Android чрез Bluetooth, където можете да получите подробен анализ на това, което сте изпили. /БГНЕС /