Защо животът ние е такъв какъвто е?

Вярвам, че има съдба. Не мисля, че можем да избягаме от нея. Можем да променим бъдещето, но да променим миналото не можем.
На Санскрит „Карма” означава действие, влияние, причина, последствие – съдба. Човек през живота си се води от своите мисли, думи и действия. Първото важно нещо са нашите Решения, защото качеството на нашите решение водят до качество на нашите действия. Второто важно нещо са Последствията от нашите действия. Животът е непрекъсната поредица от избори и решения. Това което сме днес е резултат от нашите избори и решения, които сме вземали в миналото. Това което ще сме в бъдеще ще е резултат от избори и решения, които правим днес. Това е така наречената Карма, съдба или причинно-следствена връзка. Да не решаваш или да оставиш друг да решава вместо теб, също е решение. Да не избираш или да отложиш изборът си, също е избор.
Кармично влияние: категории които го определят.
1.    Вярвания или светоглед. Нашият светоглед се оформя не от едно събитие, а от много такива. Ранните събития в живота ни, когато сме много чувствителни, са първите, които оформят нашите вярвания, или нашият светоглед. Ние изграждаме нашият светоглед чрез значимостта, която засвидетелстваме на всяко събитие.
2.    Избори. Някои от големите избори, които сме направили в ранните си години, все още ни ръководят, дори и да сме забравили за тях. Изборите направени в емоционална обстановка са запазени дълбоко в нашето подсъзнание. Ако сме претърпели някое травмиращо събитие и го потискаме в съзнанието ние няма как да достигнем до избора да го  променим. В живота има много прости примери, които ако ги разберем и осъзнаем, навреме, може би ще променим малко съдбата си. Ето ви един: в детството си сме искали нещо, което за нас е било много важно, но ни е било отказано. В този момент на отказа и то, че искаме прекалено много, а е трябвало да искаме по-малко. В този момент сме решили да се задоволяваме с по-малко, да се ограничаваме в мечтите си. По-късно в живота, когато се мъчим да изградим успех, щастие, любов, ние винаги се спираме, ограничаваме или си поставяме по-дребни цели, от колкото сме способни да постигнем. От най-ранна възраст, ние си израждаме форма нищета и недоимък. Изборът е заричането пред себе си, как ще действаме от сега нататък. За да се освободим от ограниченията, които сами сме създали в детството си, ние трябва да се изправим пред емоциите си, които сме затворили в изборите си. Да ги балансираме и пречистим.

Как да променим Кармата си?
Ще ви предложа няколко съвета и ако ги следвате имате  големи шансове да промените своята Карма – съдба.
–    Изтрийте от съзнанието си лошите мисли – заменете ги с положителни.
–    Не се връщайте назад в миналото си, не говорете за него, мислете за бъдещето си.
–    Четете книги – каквито ви харесват. Обогатявайте знанията си.
–    Медитирайте.
–    Повтаряйте си – „Аз съм добре, не се страхувам и ще успея”
–    Много е важно как сутрин се събуждате, какво е настроението ви. Ако сте настроени негативно ще ви е криво през целият ден.
Никога не забравяйте, че кармата се явява като връзка между минало, настояще и бъдеще. Човешкият живот така е устроен, че всяко дело на хората получава своята отплата. Кармата, или съдбата, доказва факта, че не съществуват случайни неща. Всичко за нас има причинно-следствена връзка.
    Препоръчвам на хората които се допитват до ясновидци, до карти Таро, или всякаква мистика приемлива за тях, с цел да повдигнат завесата на бъдещето си, да искат от хората надарени с това прозрение да им обяснят връзката с минали действия, за да са наясно със съдбата която ги очаква.

 
Таня  Георгиева – член на Международна Асоциация „Феномени”
Хармонизация, Биодиагностика,
Психология и Ясновидство
[email protected]
в.”България СЕГА”