Астрологичните знаци и съвместимостта между двойките

Често чувам да ми се задава въпроса: „ От какво зависи  съвместимостта между двама души и какво е влиянието на астрологичните знаци  за нашето успешно съжителство?”

Слънчевите знаци са само един от аспектите за съвместимост между двама души. С цел да се направи подробна съпоставка на двамата партньори и да се разбере къде имат сходство, къде сблъсквания, кога ще има продължителност на връзката или ще бъде за кратък период от време, то на нас ни е нужно да съпоставим всяка планета от рождената карта на единия с  всяка планета от рождената карта на другия, а така и всички ъглови точки.
Друг път се прави композиционна карта, където се взема средно аритметично на планетите на всеки един от двамата и се образува нова карта, която представлява съвкупността от двамата, където се наблюдават вътрешните аспекти и разположението на планетите, за да се определи бъдещето и съвместимостта.
Дали неговият Марс (мъжката енергия) съответства на вашата Венера( женската фигура) и още много  други аспекти са не по-малко важни.  Независимо от това, сравнявайки слънчевите знаци е от полза, защото те показват към какво имат склонност партньорите и къде ще имат общи интереси. Ако вашият астрологичен знак не е съвместим с неговия знак (зодия), не се притеснявайте! Има много още много други аспекти, които оказват влияние за определяне на съвместимост между двама души, ако слънцата ви са съвместими- чудесно, това е добър знак за продължителност и добра съвместимост.
От изключителна важност за продължителността и успеха на връзката оказват влияние и движещите се планети, които правят аспекти с нашите лични планети, т.е., важен момента, в който сме сложили началото на връзката. Ако пък транзитиращият  Сатурн прави аспект с ваша лична планета, неминуемо ще има влияние върху живота ви, независимо дали сте обвързани или не, вие ще имате да научите урок, може да започнете сериозна връзка, но с много трудности или отговорности или пък брака ви може да бъде поставен на проверка и изпитание. Ако Уран направи аспект към вашата Венера, той също ще промени много неща, ще ви донесе нова любов, вълнения и трепети, но те могат да бъдат краткотрайни. От голямо значение е периода, защото както се казва, всяко нещо идва, дори без да го търсим, когато му дойде времето; когато предизвикваме съдбата или искаме да изпреварим събитията, често се натъкваме на предизвикателства и бариери, на конфликти и раздели.
За тези, които искат да научат повече за своята зодия (вашето Слънцето определя това) и какво тя ни обещава, ето как слънчевите знаци си взаимодействат:

Овен, разбира се най-добре със Стрелец, Лъв, Везни, Водолей, Близнаци
Овен върви най-добре с другите огнени знаци, тъй като те споделят желанието за страст, физическа активност и спонтанност. Лошото е че, твърде много огън може да доведе до твърде много сблъсъци на егото и конкурентоспособността. Овен също си допада с въздушните знаци, дължащи се на споделената любов за свобода и интелектуална стимулация.

Телец си допада най-добре с Козирог, Дева, Скорпион, Рак, Риби.
С другите земни знаци, Телеца може да забави действията си, точно както той харесва, защото той е бавен и иска страстта да се натрупа и да усети, че е стъпил на сигурна почва! Взети заедно, те могат да изградят стабилна и трайна основа на връзката. С водните знаци, Телеца става по-емоционален и се размеква, показва истинската си природа.

Близнаци се разбират най-добре с Везни, Водолей, Стрелец, Овен, Лъв
Близнака върви най-добре с другите въздушни знаци, с които споделят любов към свободата и интелектуална стимулация. Огнените знаци предлагат интелектуална стимулация за Близнака, както и забавление и спонтанност, защото на Близнаци им става много бързо скучно.
 
Рак си допада най-добре със Скорпион, Риби, Козирог, Дева, Телец
Ракът се нуждае от емоционално разбиране, което другите знаци на водата предлагат. Земните знаци дават на Рак сигурност и стабилност, а това е за което Рака копнее.

Лъв си подхожда най-добре със Стрелец, Овен, Водолей, Везни, Близнаци
Лъвовете се разбират добре с другите огнени знаци, дължащо се на взаимно желание за страст и приключения. Твърде много его в отношенията може да доведе до проблем, обаче. С Водолей, Лъва намира своята уникална половинка, и двамата привличат много внимание. Лъва си съвпада и с представителите на въздушните знаци, тъй като те споделят желанието за независимост и забавление!

Дева върви най-добре с Телец, Козирог, Риби, Скорпион, Рак
Дева и другите земни знаци споделят желанието за стабилност и сигурност в отношенията си. Те показват любовта си чрез практически средства. Водните знаци ще помогнат  на представителите на Девата да се чувстват сигурни, да споделят емоционалните си преживявания.

Везни върви най-добре с Водолей, Близнаци, Овен, Стрелец, Лъв
Везни и другите въздушни знаци споделят желанието за интелектуална стимулация, независимост и контакти с другите, социален живот. Те обичат да са обвързани, да не са само, но същевременно Везните знаят как да се запазят връзката интересна и вълнуваща. Везните се разбират добре с огнените знаци, поради любовта към свободата. В негативна посока, Везни може да не харесат конфликтния характер на огнените знаци, която поставя Везните на ръба.

Скорпион върви най-добре с Рак, Риби, Телец, Дева, Козирог
Скорпион се чувства комфортно с другите водни знаци, тъй като те споделят желанието за емоционална връзка и интимност. Земята и водата са плодородна смес, т.е, водния скорпион ще си допадне много със всеки земен знак, защото Скорпиона получава цялата лоялност и стабилност, от която той се нуждае.

Стрелец си допада най-добре с Овен, Лъв, Близнаци, Везни, Водолей
Стрелец е изтъкан от вълнение, приключения и страст. Стрелец и въздушните знаци са най-добрите приятели, и имат взаимно желание за интелектуална стимулация, както и запазване на независимостта.

Козирог си допада най-добре с Телец, Дева, Рак, Риби, Скорпион
Козирог споделя  взаимно желание за стабилност и сигурност с другите земни знаци.  Те ще работят заедно, за да се изгради солидна основа, която ще продължи с години. С водните знаци, представителите на Козирог се чувстват в безопасност, защото могат да изразят чувствата си без страх.

Водолей върви най-добре с Везни, Близнаци, Лъв, Стрелец, Овен
Водолей и другите въздушни знаци споделят желанието за любов и свобода, както и интелектуална стимулация. Водолей намира връзката с огнените знаци вълнуваща и спонтанна, което ще му попречи да се отегчи.

Риби се допълват най-добре със Скорпион, Рак, Дева, Козирог, Телец
Риби и другите водни знаци споделят и се радват на силно емоционално разбиране. Земните знаци  дават стабилност и осъществяване на възвишените  перспективи  и идеи на Рибите и това е точно онова, от което Рибите се нуждаят.

В следващия брой очаквайте:  “Как да спечелим мъжа, когото харесваме”
   
За въпроси и запитвания, пишете на:  [email protected]  или се обадете на тел. 773-414-9756        www.astrogita.com

Маргарита Иванова- Гита 
в.”България СЕГА”
www.Bulgariasega.com
Астрологичните знаци
съвместимост