Защо не изпитвам удоволствие?

Много често жените се оплакват, че не изпитват удоволствие от половото общуване с партньора си.
Ако послушаме пък същите тези мъже, те загрижено ще ни осведомят, че партньорките им нещо не ги бива, явно са фригидни или, че нищо не знаят за този проблем.
В кои случаи жената не се чувства удовлетворена от интимните ласки на своя партньор?
Жената може да не изпита удоволствие от правене то на любов случайно, поради обстоятелства, които мъжът не знае или не взема предвид: месечно неразположение, бременност или умора. Последната причина най-често застава между мъжа и жената в леглото и прави общуването непълноценно. Модерният мъж, който все още плаща данък на митологизирана мъжественост, въплътена във формални белези като анатомични размери, честота и продължителност на сношението и пр., недоумява защо неговата половинка не стене от удоволствие, въпреки че се е прибрал навреме, похвалил е хубавата вечеря и даже е донесъл стрък цвете. Не му и минава през ума, че неговата Пепеляшка може да е уморена и да иска само едно -да се строполи и да спи!
В този случай един искрен разговор оправя нещата.
Понякога жената не може да изпита удоволствие в любовта поради технически несъвпадения с партньора. Например, ако той я пожелава рядко и „за кратко” без да й даде време да достигне до оргазъм или провежда акта формално и не се старае да я възбуди до необходимия градус.
Този дефект в интимното общуване също е поправим.
Културните хора разискват своите взаимни изисквания при правенето на любов, при нужда се обръщат за съвет към сексолог.
Ако е необходимо, мъжът може да тренира задържане на своя оргазъм заради партньорката си. Това е напълно във възможностите на всеки здрав човек, стига да го иска и да е поставено на „дневен ред”. Разбира се, жената също трябва да му помага, да бъде нежна, да повдига самочувствието му, а не да го квалифицира като „бързак” и прочее, както уви много често се случва.
Един от най-честите случаи, при които радостта от половото общуване ни напуска, е липсата на любов.
Повечето жени, които се оплакват от липсата на оргазъм в любенето, в действителност не харесват или даже направо презират мъжете си.
Известният сексолог Ван де Велде казва, че за да стигне до оргазъм жената трябва да вижда в своя партньор ако не герой, то поне „човек, когото дълбоко уважава”. За съжаление много често мъжете смятат, че любовта и уважение то на тяхната половинка им се полагат по право. Тук неща та са по-сложни и не се опра вят само с един разговор. Но при добра воля хармонията може да се възвърне.
Най-честият вариант на „не можене” е двустранната липса на любов. Тя може да първична (брак по сметка или поради непредвидена бременност) или придобита по време на дългия живот заедно.
Когато между партньорите се настани тихата омраза, маскирана зад формална усмивка и съскаща любезност, тогава сбогом, любов няма оргазъм! И ако е настъпило „дълбоко и необратимо емоционално разстройство във връзката” може би най-доброто лекарство е раздялата.
В повечето случаи обаче любовната наслада между партньорите изпепелява по много по-прости и прозаични причини – от лъжлив свян до липса на фантазия.
Срещат се връзки в които от години цари полов мраз, защото партньорите не проявяват и капка фантазия освободеност и щедрост по отношение на своя партньор и неговите, ако щете, капризи и глезотии в любовта.
Трябва да се глезим, много да се глезим и да си угаждаме именно и най-вече в леглото!
То е спойката на щастието в една връзка и който не го е разбрал си ближе раните цял живот…
ROZALI.COM