За и против метросексуалните мъже?

Мъжете от порода Метро са съвременните дендита и контета. Ако си  мислите, че кавалерите са изчезващ вид, то грешите. Метросексуалните мъже са техни достойни последователи, та даже и с бонуси, понякога не особено положителни.

Що е то метросексуален мъж?

Той може да бъде най-добрата ви приятелка, защото обича клюките, открито говори за чувства, с интерес гледа „Отчаяни съпруги“ и турски сериали с вас, няма нищо против, дори му харесва, да обикаля с часове по магазините с вас, а след това да пие едно дълго 3-часово кафе докато анализира днешния шопинг маратон и се радва на новите придобивки, задължително маркови. Метросексуалните мъже обичат марковото, лъскавото, изисканото, скъпото и съответно обичат да глезят както себе си, така и половинката си. Самите метро мъже са една лъскава опаковка, под която обаче не винаги ще откриете лъскаво съдържание.
Истинският метромен поставя външния си вид на пиедестал и отделя повече пари и време от една жена за маникюр, педикюр, цялостна епилация, прическа, маркова козметика. И после да не се учудвате, че хората се обръщат и обсъждат не вас, а него и перфектният му външен вид. Всъщност това е леко демотивиращо и депресиращо за една жена. Метросексуалните мъже се превръщат в своеобразна конкуренция за женския пол. А и суетата им и времето, което прекарват пред огледалото започва да дразни жените, така както повечето мъже полудяват, когато трябва да чакат приятелката си 1 час, защото не може да се отлепи от тоалетката и гардероба си. Жените, чиито мъже са метросексуални, се чувстват дори пренебрегнати от половинките си, тъй като те влагат времето и финансите си в поддържане на външния си вид.    
Метро мъжът е тотална противоположност на мачото, на мъжкарят, който се гордее с мускулите си, богатото си окосмяване, който няма намерение да ви сваля звезди, а само с поглед иска да ви накара да го преследвате, който обича да гледа мач, да пие бира, да разхвърля дрехите си навсякъде, но и да ремонтира (когато е на кеф) и върши някои типично мъжки и полезни неща. За разлика от мачото, метросексуалният мъж е от онази прекрасно и рядко срещна порода мъже, които са мили, нежни, грижовни, любвеобилни, гладят, готвят, подреждат, чистят, но също като жените ги е страх да не си счупят нокът. А мъжете все още си падат по мъжкари с груби и силни ръце, а не по момченца тип „най-добра приятелка“.
А заради привидно изгубената си мъжественост и изкарана на показ женственост, метросексуалните са често оприличавани на хомосексуалните мъже. Но реално двете понятия нямат нищо общо. Метро мъжете си падат точно толкова по жени, колкото и мачовците. Но просто изглеждат и се държат твърде хомосексуално.
 Метросексуалността е може би резултат от еманципацията на жените. Щом те се облякоха в типичните до преди време само за мъже панталони, защо пък мъжете да не крем за лице, присъщ за жените.
А типични примери за метро мъже са Миро от „Каризма“, Любомир Милчев – Денди, Евгени Минчев, Джордж Клуни, Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Роби Уилямс, Боно.
Ели Йорданова, ROZALI.COM