Българският “I love my DJ” има потенциала на световен хит (Видео)

Проектът Deep Zone Project е създаден в началото на новото хилядолетие и за няколко години успя да се превърне в един от любимите поп/денс проекти в Европа. Парчета на Deep Zone Project се въртят в най-горещите клубове, от най-добрите актуални диджеи, в най-популярните радиошоута и попадат в горещите денс и хаус компилации в целия свят. Съвсем заслужено идва и наградата „БГ Група на 2010” на престижните „Годишни Музикални Награди на БГ Радио”. 
Aктуалният състав на Deep Zone Project е: DJ Диан Соло (Dian Solo) (избран за “Най-добър диджей за 1998 г. и 2006 г. 2011 г.”), ДжураТон (JuraTone) (китарен професор, мултиинструменталист), Алекс Кипров – Startrax (синтезатори, тон инженер) и най-новото попълнение в групата – Надя (Nadia) която е актуалната им певица.
Ето някой от страните в които DEEP ZONE са представяли своето шоу: САЩ (Лас Вегас, Лос Анжелис, Вашингтон, Чикаго), Англия (Лондон), Португалия (Лисабон), Турция (Истанбул), Украйна (Киев), Малта, Румъния (Букурещ), Гърция (Атина),  Сърбия (Белград), Кипър, Китай и др.
Дебютният им албум от 2002 г.  “Ела Изгрей” бе номиниран в невероятните пет категории на музикалните награди на телевизия ММ. Първият им сингъл “Ела Изгрей” бе избрано за “най-добро българско парче” през 2002 г., а вторият “Без кофеин” спечели награда за “най-добро клубно парче” следващата година. Deep Zone Project имат зад гърба си пет албума и над 20 топ 10 парчета.
В последните години групата върви само напред и нагоре – успя да направи пет национални турнета плюс концерти и клубни участия в САЩ, Англия, Португалия, Украйна, Малта, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Кипър, Китай и др.  Парчетата им DJ, Take Me Away и Let The Music Move Ya се превърнаха в големи европейски хитове, а през 2008 г. спечелиха и българския конкурс за Евровизия.  
DJ Take Me Away бе избрано и за “Най-добро югоизточно европейско парче” на международните SEEME награди. 
В момента Deep Zone Project са фокусирани в издаването на нова авторска продукция както и ремикси и песни за други артисти. Студийната им свръх-активност се  комбинира с техните ежеседмични клубни участия в които групата в едно зрелищтно шоу на живо, изпълнява авторските си хитове както и техни ремикси на световни денс хитове и български златни песни в съвременно звучене.

Deep Zone Project e най-успешния български поп/денс проект и след подписването на договор с румънската музикално-продуцентска къща – ROTON се очаква техните хитове да придобият световна известност. Най-новият хит на  Deep Zone Project, който се продуцира от ROTON – “I love my DJ”  определено има потенциала да стане световен денс хит. 

Вижте тук новия мега хит на  Deep Zone Project –  “I love my DJ”:

За около месец и половина, “I love my DJ”  е видян от почти 350000 души. Ето някои от коментарите към видео клипа:

TOP COMMENTS:

“I want to be her DJ…! Another cracking track from Deepzone, and yet another sexy gorgeous lead singer! Thumbs up from UK-love you!!”

“Най-после, след целият този негативизъм изпълнен в душата ми от тази утрепана страна и всичко в нея, нещо ме разведри, уникална песен на световно ниво, румънците ряпа да ядат!!! Красиво момиче, хубав текст и клип! Браво!!!”

******************* 

MISHKO96: Е ТОВА Е МУЗИКА … ГОРД СЪМ , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !!!

      MrLuboooo: Отначало не повярвах, че това е българска песен. Евала супеер песен!! I Love my dj!!!


Предлагаме на нашите читатели интервю с ръководителя на проекта Deep Zone Project – Диян Савов със сценично име Dian Solo.

СМ: Когато започна кариерата си като ди джей в стриптийз клуб на нашето черноморие, вярваше ли, че ще заработиш достатъчно пари, за да караш “Бентли”?

ДС: Никога парите не са ми били основна движеща сила в това, което правя. Естествено, парите са важни за бизнеса, но аз го правя, защото ми идва отвътре и това е моята кауза.

СМ: Какво е нужно, за да постигнеш “американската мечта” в България?

ДС: Може би, трябва да вярваш в това, което правиш и да преследваш мечтите си докрай, без да се отказваш, ако имаш неуспехи. Възможно е след най-големия ти провал да дойде най-големия ти успех.

СМ: Имаш ли музикално образование?

ДС: Музикалното ми образование имам от родителите си, тъй като съм син на музиканти. Баща ми е моята музикална школа.

СМ: Какво мислиш за новото поколение българи?

ДС: Дисциплината и моралните стойности имат доста пробойни в “новите” българи. Но има и доста добри попадения в мисленето.

СМ: 2 милиона българи са изън България. Смяташ ли ги за ваши потенциални фенове?

ДС: Всеки сам си избира какво да слуша, но знам, че доста българи извън страната харесват музиката ни от самото създаване на групата през 2000 г., още с първата ни песен “Ела, Изгрей!”. Ние продължаваме да се развиваме и да преследваме целите си, а една от тях е да създадем един истински интернационален хит. 

СМ: Какво представлява Deep Zone Project?

ДС: Deep Zone Project представлява музикален проект, които създава позитивна емоция чрез музика.

СМ: Защо се разделихте с вашата вокалистка Йоанна?

ДС: Йоанна искаше солова кариера с опция да подписва договори с други музикални компании, а това нямаше как да стане и автоматично се разделихме по взаимно съгласие.

СМ: Смяташ ли, чe новото попълнение в Deep Zone – Надя отговаря напълно на вашите потребности по отношение на визия и професионализъм?

ДС: Ние много харесваме Надя и не напразно сме я избрали за наша фронтменка. Има още някои неща, които да се фиксират по нея, но с всяко наше шоу започва да става все по-добра. Пее невероятно добре, изглежда супер добре, има много добър английски език и е много луда. Това бяха основните ни критерии за новата певица на Deep Zone.

СМ: Неотдавна Вие сключихте договор с Музикално-Продуцентската Къща “Ротон”. Какво означава това за Вашия бизнес?

ДС: Ротон е една от най-силните музикални компании в момента и това е много важен ход за нас, тъй като, съвместно с тях можем да доставяме нашата музика в цял свят и да даваме заявки за интернационални хитове. Когато се получи това, ще започнат големите клубни турнета и концерти в териториите където сме хит. Мисля, че е само въпрос на време. 

СМ: Вашият най-нов хит “I love my DJ” има невероятен успех. Много хора, обаче, не знаят, че тази песен е създадена от българи?

ДС: Новата ни песен върви доста добре и вярваме, че има потенциала да стане глобален поп-денс хит. Това, че песента се издава от румънска компания не я прави небългарска. Нарочно сме внедрили някои звуци, които се използват и в румънските денс хитове на Inna, Morandi и др., тъй като това беше изискване на Ротон, които търсят своята разпознаваемост. Но продукцията на Deep Zone е Made In the United States Of Bulgaria.

СМ: Как се раждат големи хитове като “I love my DJ”?

ДС: Няма формула и гаранция за хит. Просто, трябва да следваш някои правила в музиката.

СМ: Ти имаш много оригинален виртуален ди джей пулт. Той специално ли беше създаден за Deep Zone или е серийно производство?

ДС: Притежавам единствения в България тъч скрийн DJ пулт – Emulator и е много голяма атракция, като го изкарваме на нашето шоу на живо. Това е канадски продукт и не е много разпространен, тъй като е доста скъп. Когато го видях за първи път в интернет си помечтах да го имам.

СМ: Как бихте определели музикалния стил на Deep Zone?

ДС: Ние правим дийпзоунски стил.

СМ: Вие правите аранжименти на песни за различни български изпълнители. С кого работите в момента?

ДС: Имаме поръчки за правене на песни и ремикси за много български и чужди изпълнители. Листът е много дълъг.

СМ: Кое е новото в шоуто на Deep Zone?

ДС: Малко ми е трудно да обясня какво е  новото, но най-добре ще разберете, като дойдете на шоуто ни някъде по света. Освен авторските ни хитове (стари и нови), изпълняваме съвременни денс ремикси на златни български песни и това е голяма сила. Също така, всеки път представяме чисто нови песни. 

СМ: В кои страни сте имали представления до момента?

ДС: USA (Las Vegas, Los Angeles, Chicago, Washington DC), UK (London), Portugal (Libanon), Tyrkey (Istanbul), Ukraine (Kiev), Romania (Bucharest), Cyprus (Limassol), Malta, Serbia (Belgrad), Greece (Athens), Cyprus и China.

СМ: Планирате ли в скоро време изяви в САЩ и КАНАДА?

ДС: Поканете ни и ще дойдем.

СМ: Какво искате да кажете на нашите читатели в САЩ и Канада?

ДС: Да реализират мечтите си и да помагат на майка България да прогресира напред.
 

 Повече информация за  Deep Zone Project можете
да намерите в интернет и в социалните мрежи:
 

Official site: www.deepzoneproject.com

Facebook: http://www.facebook.com/DeepZoneProject

Youtube: www.youtube.com/djdiandjdian1

Myspace: www.myspace.com/deepzoneproject 

Soundcloud: http://soundcloud.com/deep-zone

Twitter: http://twitter.com/deepzoneproject

 

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com