Редакционна Бележка

 

Считаме за целесъобразно да направим следните разяснения по повод публикациите във в.”България СЕГА”, касаещи Ясен Дараков, неговия партньр Ник Кръстев и тяхната  дейност, касаеща българската общност в Чикаго, САЩ и Канада.

1.Относно интервюто с Иван Загоров – собственик на нощен клуб “Енигма” от брой #10 – 8-ми март 2012: В това интервю г-н Загоров изразява собственото си мнение, а не позицията на нощен клуб “Енигма” (където има и друг собственик), нито пък мнението на в. “България СЕГА”.

2.Даването на трибуна на Иван Загоров, за да сподели това, което той вече бе споделил в социалната мрежа фейсбук, не означава че в. “България СЕГА” взема страна в бизнес взаимоотношенията между Иван Загоров и Ясен Дараков!

3.Ясен Дараков, неговият партньор Ник Кръстев и който и да било друг, ако пожелаят, са добре дошли да изкажат своето мнение, позиция  или коментар на страниците на в. “България СЕГА”.

4.В. “България СЕГА” подкрепя положителни процеси в българската общност, които по наша преценка имат градивен характер за  българската общност в Чикаго, САЩ и Канада.  Вестникът не подкрепя негативни процеси, които разделят българската общност, и се стреми да ги отразява с амбицията и със стремежа да намери изход от конфликтите!

5.Градивните процеси предприети от българските медии и бизнеси през годините в Чикаго създадоха забележителна българска общност, в която споделяме взаимно уважение и толерантност.  Тази българска общност създаде благоприятни условия на бизнесмени да развиват дейност, и  да изградят бизнеси – както на нас да изградим нашия бизнес, така и на г-н Загоров,  Ясен Дараков и Ник Кръстев да градят техните бизнеси.  Ние подканваме господата Загоров, Дараков и Кръстев да ни помогнат да запазим духа на толерантност и взаимно уважение и да не разделяме общността. Смятаме, че би било полезно българите в Чикаго да имат повече информация за новодошлия Ясен и неговия партньор Ник, които за кратко време създадоха вестник. В. “България СЕГА” предоставя страниците си за открита дискусия, където всеки ще има шанс да изкаже своето лично мнение.  

В.“България СЕГА” си запазва правото да откаже публикация на мнение, което съдържа нецензурни изрази или ни дава основание да предположим, че съдържа откровена клевета (и).

6.Всеки, който желае да сподели своето мнение може да ни го изпрати по емайл: [email protected] или да ни позвъни на тел. 847.368.1033, за да си назначи час за интервю или да сподели своето мнение по телефона, което ще бъде записано на диктофон, за да бъде използвано също така в нашата радио програма БГ7 Радио и за да бъде обезпечено качество на въпроизвеждането на конкретното мнение в печатното и електронното издание на в. “България СЕГА”.

7.Мненията на членове на редакционния екип на в. “България СЕГА” ще бъдат публикувани отделно в някой от следващите броеве на вестника.

 

Редакция на в. “България СЕГА”