ЛОВЕЧ – Българчета от чужбина се събират в Ловеч

От 3 до 8 септември Ловеч ще бъде домакин на Асоциация „Български детски и младежки парламент”, която ще реализира в града на люляците проекта „Активно и позитивно гражданство”. Проектът спечели финансиране по програма „Младежта в действие” и се провежда с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина в партньорство с общините Ловеч и Велико Търново.
Основните дейности по проекта ще се реализират в Ловеч, участие ще вземат 32-ма младежи с български произход от Молдова, Украйна, Унгария и България. Целта е да се насърчи младежката активност в районите, в които живеят участниците, а основните работни методи ще са обучение чрез преживяване, работа по групи и провеждане на интерактивни игри.
Откриването на проекта и представянето на участниците е на 3 септември от 18 ч. в залата на Домашния социален патронаж в бл. „Вароша” в Ловеч. В тези пет дни ще бъда проведени дискусии по четири теми. Първата е „Запознати ли са младите хора с правата си и умеят ли да ги отстояват”, като ще бъдат обсъдени механизмите за гарантиране на основните права и свободи.