ВИДИН – 510 000 лева за иновативно културно събитие във Видин

Иновативен проект за културно събитие представиха в община Видин. Проектът „Фестивал на изкуствата „Дунавски вълни” получи одобрение за реализация от МРРБ преди месец. Той е по схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” и е на стойност 510 040 лева.
„Проектът ще бъде реализиран от Община Видин като бенефициент в партньорство с неправителствени организации, работещи в областта на културата”, съобщи на срещата Борислав Ванков – заместник-кмет. Той уточни, че фестивала ще представлява синтез на изяви в областта на традиционните изкуства, които ще се провеждат в рамките на един месец /май/ в продължение на три последователни години.
Предвиждат се изяви в областта на изобразителното, сценичното и модернистичното изкуство, класическата музика, фолклорното творчество, фотографията и други. В културните изяви ще се включат както професионалисти от съответните културни институции в града, така и аматьори – доброволци от различни възрастови и социални групи. Инициативите ще се провеждат на открито, на подходящи терени – достъпни за цялото население, в удобно за всички време.