РАЗГРАД – Паспортните служби в Разградско работят под капацитета си, всички чакат последния момент

Паспортните служби в Разградско работят под капацитета си, а гражданите изчакват последния момент, за да подадат заявления за издаване на документи за самоличност. За това алармираха от ОДМВР-Разград.
При норма от 4000 лични карти месечно, през юли е достигната бройка от 2500 издадени документи – сочат статистическите данни. От началото на годината до момента в Разград са подадени 11 275 заявления, в Исперих – 3 317, в Кубрат – 3 402, а в Лозница – 972. В предстоящите месеци обаче изтичат още 17 053 документа. Най-голям наплив от граждани се очаква да има през последните три месеца на годината.
Група “Български документи за самоличност” призовава гражданите да подават заявления за подмяна на документите си преди изтичането на срока им на валидност в края на годината. Ако искат да си спестят време и нерви, гражданите може да подменят документите си сега, когато пред гишетата няма опашки и обслужването е нормално – обясняват от полицията.
ОДМВР-Разград е разпратила писма до фирми, предприятия и учреждения в региона, с които ги уведомява за възможността служителите им организирано да подменят изтичащите си документи.