ХАСКОВО – Бойко Борисов: "Строя магистрали, докато други имат мечти и правят вотове"

Премиерът Бойко Борисов присъства на символичната копка по изграждането на ЛОТ 2 на автомагистрала „Марица” от Димитровград до Харманли с дължина 34 километра днес. Церемонията се състоя в ранния следобед, на пътя Хасково-Димитровград, недалеч от разклона за село Крепост.
Стойността на проекта възлиза на над 122 млн.лв. и ще се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013, като 80%  от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и 20% са от националния бюджет. Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.
Днес слагаме начало на строежа на отсечка дълга 34 километра. Другата седмица започва изграждането на още една  – с дължина 33 километра от пловдивското село Плодовитово до Димитровград, на стойност 130 милиона лева. Това са общо 67 километра,  за близо 260 милиона лева  – точно толкова колкото ни трябва да завършване на „Марица”. Това каза Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, който също присъства на първата копка.