БЛАГОЕВГРАД – Запечатаха административната сграда на стадиона в Благоевград

Управителят на общинското дружество “Спортни имоти” Валери Миков подписа заповед за запечатване административната сграда на стадион “Христо Ботев” в Благоевград.
Връчих заповедта за ограничен достъп на техническия директор на ПФК “Пирин” Кирил Стойков, потвърди Миков.
“Поставихме контролни лепенки на помещенията в административната част, където са съблекалните, санитарните помещения и офисите на клубното ръководство на отбора. Ние като общинско дружество сме задължени да опазим имуществото, до предявяване на евентуални претенции от страна на акционерите във футболното дружество, които до този момент не са проявили интерес за обсъждане на казуса със стадион “Христо Ботев”, коментира Валери Миков.
На 30 юни изтече договорът за ползване на футболното игрище и административната сграда на стадиона, сключен преди години с Надзорния съвет на ПФК “Пирин”. Дружеството дължи на “Спортни имоти” над 45 000 лева за ползване на стадиона.
В предходен момент от клуба са постъпили едва 4000 лева, като при плащането е сключен план за частично погасяване на финансовите задължения, който напрактика не е изпълнен от страна на акционерите, каза управителят на “Спортни имоти” Миков.
Теренът на стадион “Христо Ботев” също е под засилена охрана. Фирмата, която поддържа игрището, се грижи активно за опазване и обновяване на тревното покритие.