БУРГАС – Екшън с пистолет в автобус по линията Слънчев бряг – Бургас

Мъж извадил пистолет в автобус по линията Слънчев бряг – Бургас, съобщават от полицията. Инцидентът станал вчера около 21.40 ч. На тел.112 в дежурния център на ОДМВР – Бургас момиче съобщило, че пътува в автобус по линията Слънчев бряг – Бургас и пътник е извадил пистолет.
Своевременно към бензиностанция “Петрол” в района до Бургаския гробищен парк, преди влизане в града, са изпратени полицейски автопатрули от служители на на Пето Районно управление “Полиция” – Бургас и Специализираните полицейски сили. Автобусът “Сетра”, с бургаска регистрация, собственост на фирма “Минибус експрес” – Несебър е спрян. Полицаите са задържали 46-годишния Петър Петров от Русе, притежател на пистолета.
Пътуващите туристи разказали, че по време на пътуването, мъжът извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно. Водачът на автобуса запазил самообладание и помолил 26-годишната бургазлийка да алармира на тел. 112 за възникналата ситуация.
От Петров освен газовия пистолет “Екол компакт”, 9 мм, с протокол за доброволно предаване е иззет и пълнителя със седем газови патрона. Към момента 46-годишният русенец е задържан в Пето Районно управление “Полиция” – Бургас за срок от 24 часа, като му е взета кръв за анализ, с цел установяване употреба на алкохол или други упойващи вещества.
Причините за извършеното деяние са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление “Полиция” – Бургас.