СТАРА ЗАГОРА – Ръководството на „Мини Марица-изток” има готовност за преговори

Ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД изразява готовност за провеждане на преговори със синдикатите.Част от поставените искания са разгледани и обсъдени на заседание на Браншовия съвет, което се проведе на 10 юни в София.
Ръководството на дружеството предлага преговорите между страните да бъдат проведени веднага след вземане на съответните решения по поставените въпроси от Браншовия съвет за тристранно сътрудничество по въгледобив, енергоресурси и минно строителство, информират от Пресцентъра на дружеството.
Осигуряването на средства за изпълнение на ремонтните, инвестиционните и социалните програми на дружеството е един от основните приоритети. Управленските решения, които са заложени в бизнес програмата гарантират развитие на компанията в посока към модернизация и автоматизация на процесите, което ще гарантира стабилни добиви. Ангажимент за разговори с ръководството на Български енергиен хординг за скъсянаве на сроковете на процедурите по ЗОП, което да подобри изпълнението на разчетите по инвестиционната програма, е поел ресорният заместник министър Делян Добрев.