ПАЗАРДЖИК – Поискаха доживотен затвор без право замяна за Лазар Колев

Доживотна присъда без право на замяна поиска държавното обвинение за Лазар Колев. Окръжният прокурор на Пазарджик и наблюдаващ прокурор по случая „Белнейски”  Димитрия Ганчева заяви  пред съдебния състав, че  31-годишният Колев е виновен за петте престъпления, в които е обвинен-изнасилване и убийство на всяка от сестрите и блудство с по-малката сестра  Христина. Престъпленията са извършени с  особена жестокост и по мъчителен за жертвите начин, каза Димитрия Ганчева в заключение на пледоарията си, която продължи повече от 5 часа. Прокурор Ганчева изложи в пледоарията си всички факти и обстоятелства около убийството. Прокуратурата поиска Лазар Колев да бъде признат за виновен за всяко едно престъпленията, като се вземе предвид бруталността и жестокостта на тяхното извършване.
Окръжният прокурор на Пазарджик поиска да бъдат исканията на гражданските ищчи Фани и Стоимен Белнейски за обезщетение от 400 хиляди лева. Прокурор Ганчева поиска също  отделените материали от делото за разследване на втория извършител след приключване на работата на съда да бъдат предоставени на разследването.
В пледоарията на обвинението не е записано къде и точно по кое време са извършени престъпленията, коментира пред медии адвокат Марин Марковски. По думите му, понеже липсват доказателства, се правят умозаключения. В наказателния процес изводите трябва да се основават на здраво установени факти, отбеляза Марковски. Според защитата нито мястото, нито времето, нито участието на Лазар Колев са доказани.