СТАРА ЗАГОРА – „Българска орда” прави 100-те обекта на Старозагорско

Кампания за популяризиране на неизвестни или по-малко известни паметници, храмове и природни забележителности в старозагорска област са започнали членовете на историческо дружество „Българска орда”.
Идеята на членовете е да възродят някогашната инициатива на Българското туристическо дружество за 100-те национални обекта.
Досега от „Българска орда” са направили списък със 175 почти непознати за старозагорци и за гостите на региона места. Списъкът е отворен и ще се допълва с предложенията на гражданите на областта и от институциите. Окончателната селекция ще направи експертна комисия.
Очакват се идеи и за име на инициативата.
От „Българска орда” са решени да привлекат към каузата си всички 11 общини в региона. Дават право и на кандидат кметовете да взаимстват идеята им за своите управлентски платформи.
Засега категорично зад инициативата с обещание за подкрепа са застанали областният управител Йордан Николов и Община Стара Загора. Освен, че се ангажират да популяризират непознатите обекти, те ще се погрижат и реставрацията им и превръщането им в привлекателни за туристите.