ПАЗАРДЖИК – Не пуснаха Алексей Петров в школата на МВР в Пазарджик

Алексей Петров не бе допуснат да влезе на територията на полицейското училище в Пазарджик, за да се включи в тържествата по отбелязването на 40 години от създаването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.
По думите на Петров разпореждането е на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе официален гост на честванията. Алексей Петров е завършил полицейската школа в Пазарджик през 1981 г. и е част от юбилейния випуск „1300 години България”. Неговите колеги също не влязоха в района на полицейското училище в знак на солидарност към бившата барета.
В рамките на тържествената церемония по повод годишнината вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че мнозинството в системата на МВР са честните и предани полицаи, които дават всичко от себе си, за да гарантират обществения мир. Цветанов изрази съжаление, че някои от служителите, в които държавата е инвестирала за тяхното обучение, са прекрачили границата и са отишли от другата страна на барикадата. Според него няма конфликтна ситуация и трябва да се прави разграничаване за тези, които работят за държавата и които не са преминали от другата страна на барикадата.