БУРГАС – Международна конференция за Черно море предстои в Бургас

Международна конференция „Стратегията на ЕС за Черно море и енергийната политика в Черноморския регион” ще се проведе на 26-ти и 27-ми май 2011 г. в Бургас. Фондация „Фридрих Еберт” и Черноморски институт Бургас ще си партнират за втора поредна година, за да предоставят възможност на политици и експерти да обменят мнения по политиките за развитие на Черноморския регион.
Акцент на събитието ще бъде подготвяната от ЕС Стратегия за Черно море. В Бургас се очаква да пристигнат представители на черноморските страни – България, Гърция, Румъния, Украйна и Турция, на Европейската комисия и Европейския парламент. Те ще дискутират проблемите на черноморското сътрудничество и предпоставките то да бъде по-ефективно в контекста на регионалната европейска политика и политиката за добросъседство. Във форума ще участват и посланици на страни от Черноморския регион в България.
По време на конференцията ще бъдат засегнати и въпроси, свързани с околната среда и общата сигурност на региона, които са от изключително значение за неговото развитие и за стандарта на живот на гражданите.