ЛОВЕЧ – Нона Караджова: Депото в Ловеч е с 200 години капацитет

Екоминистърът Нона Караджова откри официално новото регионално депо за неопасни битови отпадъци на Ловеч, Летница и Угърчин. Тя преряза лентата на новото съоръжение заедно с ловешкия кмет Минчо Казанджиев.
С регионалното депо за неопасни битови отпадъци на Ловеч, Летница и Угърчин се осигуряват не по-малко от 150-200 години капацитет на депониране. Това обяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова, пред която бе демонстрирано и приемане на камион с отпадъци.. Депото има площ от 127 дка с площадка за депониране, разделена на три експлоатационни участъка, автокантар и други съоръжения. Капацитетът на общата площ за депониране е 82 хил. кв. метра, общият обем за депониране е 1 125 051 куб. метра. Стойността на депото е над 16,1 млн. лв.
В най-скоро време в Ловеч ще започнат да пристигат и балите с боклуци на столицата. „Това са ограничени количества, които са едни от последните в София. Няма никаква драма, даже Ловеч ще има полза от това – защото ще бъде с много ниска такса смет, което е важно за бюджета на всяко едно домакинство”, коментира за Дарик екоминистърката.