ВАРНА – Разбиха наркооранжерия в селски гараж

Модерна оранжерия за отглеждане на марихуана във варненското село Невша е разбита при съвместна операция на варненски и шуменски полицаи. Акцията е била проведена  след няколкомесечно разследване, съобщават от МВР.
Наркооранжерията била изградена в гараж към къща, собственост на 73-годишен мъж. Помещението било изолирано и обзаведено с модерна техника, даваща възможност за постигане на бърза реколта от посетите семена канабис. Оранжерията била снабдена с 24 лампи, имитиращи слънчевия спектър, 5 вентилатора, 4 вентилаторни печки, мобилен климатик и 3 влагомера. За целта била изградена и допълнителна електрическа инсталация.
Полицаите открили 206 стръка растения, някои от които достигали височина над 1.70 метра. Общото количество на иззетата марихуана е около 60 кг, като по информация на варненските спецполицаи килограм от дрогата се пласира на едро за 10 000 лева.
По първоначални данни собственикът бил отдал гаража под наем на 41-годишен мъж. Тепърва ще се установява съпричастността на наемателя към откритата оранжерия.