БУРГАС – Започна строителството на спортен комплекс „Славейков”

Спортен комплекс “Славейков” е на мястото на бившия работнически стадион и ще се с площ 21 декара. Днес строителния обект беше проверен от кмета Димитър Николов, зам.-кмета Костадин Марков и директора на общинско предприятие “Спортни имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов.
Важно място в спортен комплекс “Славейков” заема пространството за лека атлетика. Там ще има овална 200-метрова писта с 4 коридора, 120-метрова писта за къси бягания, сектори за овчарски, троен, дълъг, висок скок и тласкане на гюле.
Предвидено е изграждане на зала за борба с обща площ 400 кв. м. /2 тепиха, сауна/. Освен традиционни спортове, там ще могат да се практикуват скейтборд и катерене.
В спортен комплекс “Славейков” ще има 2 игрища за футбол с изкуствена трева – високо качество, отговарящо на изискванията на ФИФА. Размерите им са 22 на 44 метра.
Към съществуващите 2 червени тенис корта ще бъде направен още един – с изкуствена настилка. Ще има още комбинирана площадка за баскет/волейбол, детска площадка и фитнес на открито.
В базата е включена още обслужваща сграда – 950 кв. м., с 2 многофункционални зали по 100 квадрата – за танци, йога, фехтовка, бойни спортове и др. Спортен комплекс “Славейков” ще бъде построен до края на 2011 г.