ВИДИН – Институции от Видин обсъдиха проблемите на града

„Над 160 милиона лева привлечени и вложени в проекти, изпълнени в периода от 2008 година до момента и предстоящи за реализация, сочи отчета за работата на Община Видин”, съобщи кметът Румен Видов на среща с институции и граждански инициативен комитет. „Това са инвестиции, които никое досегашно управление на Община Видин не може да отчете”, подчерта кметът на общината пред присъстващите.
Видов уточни, че са реализирани проекти за близо 10 милиона лева. „През тези три години и половина общината обаче насочи усилията си в още по-активна работа по изготвянето на технически и идейни проекти за внушителната сума от близо 150 милиона лева”, заяви още градоначалникът. Сред тях са проектите за пълната рехабилитация на бул. „Панония”, надлеза във Видин и улици в града, пречиствателната станция, регионалното депо за отпадъци, туристическите атракции, социални дейности и други. Работа по няколко от проектите ще започне в близките месеци.
Кметът на общината, заедно с областния управител, народни представители и председателя на Общински съвет- Видин взе уачстие в среща с инициативен комитет, за да обсъдят проблемите на града.