РУСЕ – Колоездачно състезание за пръв път след 40 години

За пръв път след 40 години в Русе ще се проведе колоездачно състезание. То ще е за непрофесионалисти и ще бъде в петък, за Деня на Русе.  Състезанието се организира от Колоездачен клуб Русе и ще бъде първата надпревара от календара на Българския колоездачен съюз. Колоездачната надпревара ще стартира в 12 часа, а обиколките ще се правят по бул. „Скобелев” в участъка между кръстовищата с улиците „Борисова” и „Николаевска”.
Заявка за участие са подали над 50 колоездачи от цялата страна, между които и бивши състезатели печелили обиколката на България. За състезанието могат да се запишат всички желаещи, които са непрофесионалисти. Заявки се приемат до 11 часа в петък. От 11 до 11:30 часа в района на бензиностанцията до библиотеката ще бъдат проверени всички състезатели за тяхната възраст и здравето им. Необходимо е и всички да имат застраховка за участието.
Състезателите ще са разделени в 4 категории. До 40, до 50, до 60 и над 60 години. Наградният фонд е в размер на 1400 лв. За първите трима в групите са предвидени и медали.