ПАЗАРДЖИК – Първи уволнения заради скандала в Пещера

Галина Воденичарова, секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Пещера, е освободена от работа по взаимно съгласие. Това съобщи за Дарик кметът на града Стелиян Варсанов.
По-късно от партията изпратиха съобщение до медиите, с което информират, че изпълнителната комисия на ГЕРБ е освободила депутата Красимира Симеонова като общински ръководител на партията в Пещера. Тя е възложила на ръководството на ПГ на ГЕРБ да предприеме нужното за освобождаването на Симеонова като заместник-председател на комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите в Народното събрание.
В съобщението се посочва още, че общинската структура временно ще поеме областния координатор на партията в Пазарджик Иван Иванов. Той ще бъде натоварен и да организира и проведе ново общинско събрание за номиниране на общински ръководител и организационен секретар на ГЕРБ-Пещера.
Мярката е предприета заради скандала със спортното състезание “Координация, разум и действие”. В него ученици решавали спортни, исторически и логически задачи.