СТАРА ЗАГОРА – Трагичен инцидент отне живота на десетокласник

Десетокласник от Езиковата гимназия в Стара Загора почина след трагичен инцидент. Момчето е загинало от ударната вълна на преминаващ влак край жп прелез, са установили съдебните лекари. Според директора на училището Иванка Сотирова става дума за една емоционална реакция след несподелена любов. Със съучениците на загиналото момче разговарят психолози.
За трагичния инцидент става ясно след като десетокласникът не е влязал в час вчера сутринта, обясни директорът на Езиковата гимназия Иванка Сотирова. „Семейството споделя, че не са забелязали някакви особени притеснения, нямало е такава подсказка. И пак казвам-Ганчо е едно безкрайно отговорно и съзнателно дете”.
Това е една емоционална реакция, заради несподелена любов, предполага директорът.”След този емоционален срив от несподелените ухажвания може би е искал да покаже своята мъжественост. Наистина е преживявал тази емоция, но той не е застанал пред влака и не е убит от влака. Въздушната струя, която се е образува го е изстласкала и той е починал от удара. Това е констатацията на съдебните лекари”.