БЛАГОЕВГРАД – 28 екипа ще участват в планинското рали "Благоевград-2011"

Първия кръг от Националния шампионат на България- Планинско рали “Благоевград-2011”, ще се проведе тази събота и неделя на трасето за благоевградското село Делвино. Това съобщиха днес на пресконференция представители на организационния комитет.
Трасето за с. Делвино ще бъде и част от Националния шампионат на Република Македония,но все още не ясно колко македонски състезатели ще вземат участие, казаха още организаторите.
В планинското рали от българска страна ще вземат участие 28 екипа, като и три автомобилни клуба от Благоевград. Точният брои на състезателите ще бъде обявен в петък.
Дължината на трасето е 4 км и максимален наклон от 20%  с изкачвания в 3 манша.Уачстъкът вече е почистен от организаторите.
В събота ще бъде извършен административен и технически преглед на автомобилите, а след това ще се проведе официална тренировка. Старта на състезанието ще бъде в неделя от 10 ч., а награждаването на победителите от 15 ч.
Състезанието се организира съвместно от Община Благоевград, Българска Федерация по автомобилен спорт и Автомобилен спортен клуб “Диамо”. От следващата година желанието на организаторите е да бъде организиран балкански шампионат.