КЮСТЕНДИЛ – Меле, екшън сцени и кръв пред дупнишко училище

Като сериозно меле и екшън сцена с окървавени лица, описа случилото се пред ПГ по хранително- вкусови и химични технологии директорът Венеция Соколова. Инцидентът става преди обяд, по време на голямото междучасие. Замесени са бащата и братът на ученичката от 9- ти клас- Василена, както и ученикът от 11- ти клас- Жоро и неговият брат.
“Пристигат бащата и братът на Василена и пред училището пребиват от бой Жоро, това ми разказаха свидетели. След това, без да казват нищо или да потърсят мен, казват на охранителя, че търсят класната й ръководителка, след което разговарят с нея за отсъствията й и поведението на Василена. В момента, в който напускат сградата, аз виждам, че в двора се събират много хора и назрява конфликт и веднага сигнализирах полицията”, разказа за Дарик директорът Венеция Соколова. Тя допълни, че тълпата се е разделила на две групи, поддръжници на двете страни и е започнал масов бой.
“Уплаших се, беше сериозно меле, като екшън от телевизията. Опитах се да успокоя ситуацията. В момента,в който отново набирах полицията дойде патрулен автомобил и конфликта спря. Видях че беше окървавен освен Жоро и братът на Василена”, каза още директорът на гимназията.
Ученикът от 11- ти клас Жоро и негов съученик обиждали и закачали ученичките, че са грозни  и дебели. Това е най- вероятният повод за инцидента, след като ученичката от 9- ти клас Василена се оплакала на родителите си.