ЛОВЕЧ – Веломаратон ще премине през Ловеч

Община Ловеч ще се включи в благотворителен веломаратон “България 2011”, съобщават от пресцентъра на администрацията. Инициативата се организира от Фондация “Фактор”. Веломаратонът на България е с обща дължина 2 500 км. и ще се проведе между 2 април и 4 май 2011.
Колоездачната обиколка има за цел популяризирането на велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места. “С начинанието искаме да допринесем за доброто здравословно състояние и психически комфорт на гражданите”, посочват организаторите.
Колоездачният екомаратон ще премине през 28 областни центъра на България, представяйки пред обществеността предимствата, почерпени от световния опит, при използване на велосипеда – образец за екологично чист транспорт.
В Ловеч веломаратонът ще бъде посрещнат на 7 април от 17:00 часа на площад “Екзарх Йосиф І” пред сградата на Общината /при лоши атмосферни условия – в залата на Общински съвет Ловеч/. На място ще се проведе и презентация “Безопасно колоездене”, която ще има обучителна цел за основните правила при придвижване с колело в населени места.