СЛИВЕН – Състоянието на раненият в Сливен охранител остава критично

Състоянието на раненият при банковия обир в Сливен охранител Станчо Станев продължава да е критично, но нестабилно, заяви директорът на ВМА генерал-майор проф. Стоян Тонев.
Пострадалият охранител беше транспортиран във ВМА в тежко състояние късно вечерта на 25 март, уточнява БГНЕС. След настаняването на Станев във ВМА, генерал-майор Тонев даде висока оценка на оперативните интервенции, които са направени на простреляния в болницата в Сливен, които определи като сериозни и нелеки.
На 23 март около 16.00 ч. охранителят Станчо Станев беше прострелян, след като 27-годишният Стефан Петров Стефанов, охранител от село Кортен, нахлу в клон на Инвестбанк в центъра на Сливен и взе шестима служители в банката за заложници. Станев беше опериран в продължение на 5 часа, като специално пристигна в Сливен гръден хирург от Университетската болница в Стара Загора. Стефан Петров Стефанов е обвинен за опит за грабеж, опит за убийство и взимане на заложници. Похитителят не е искал откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 39 часа след нахлуването му в офиса на банката.