ВИДИН – Туроператори и екскурзоводи от цялата страна посетиха Видин

Под мотото „Съкровищата на Северозапада” Община Видин презентира на 19 и 20 март възможностите за туризъм и богатото културно-историческо наследство на Видин пред Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорски фирми от цялата страна.
Представителите на туристическия бранш останаха впечатление от забележителностите на града. Заедно с екип от общинския туристически информационен център, те посетиха крепостта „Баба Вида”, музей „Конака”, Кръстата казарма, вторият по големина храм в страната – „Свети Димитър”, Синагогата, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу и други от по-известните местни обекти.
Акцент в програмата на гостите бе разширяването на възможностите за туризъм, които предлага общината с оглед и на предстоящата реализация на проектите й в тази сфера. Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорските фирми останаха впечталени от проекта „Видинска крепостна система „Калето”, чието изпълнение предстои да започне през пролетта, както и от идейния проект „Дунав парк Видин – Калафат”. Мнението на експертите е, че Видин има какво да предложи на туристите от страната и чужбина.