СЛИВЕН – Възможно е поскъпване на билетите за градския транспорт

Увеличение на цената на автобусния билет ще предложи до община Сливен ръководството на “Пътнически превози”. Това съобщи за Дарик управителят на дружеството инж. Калина Димитрова. Сред основните мотиви са скъпите горива и растящите разходи на фирмата, които не могат да се вече да се покриват.
Според предложението, което предстои да се внесе в общинската администрация, цените на билетите ще се вдигнат на 0,80 лева.
Още в края на 2008 г. инж. Калина Димитрова внесе предложение билетът да стане 80 стотинки, а последното увеличението бе през март 2009 г. В момента цената на градския билет е 70 стотинки, абонаментна карта за един месец струва 28 лева, ученическа карта – 20 лева, а пенсионерска карта за един месец е 22 лева.
Секретарят на Общинската комисия по безопасност на движението Андон Дюлгеров заяви за Дарик, че „след представяне на отчетите на дружеството и предложението, предстои то да бъде анализирано и едва тогава ще е ясно ще има ли увеличение на цената на билета на градския транспорт и с колко”.