Българо-американската полицейска асоциация връчва три стипендии на български студенти в САЩ

Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) връчи на сънародничката ни Стефани Филчева една от трите стипендии, предназначени за студенти от български произход, които искат да продължат образованието си в Съединените американски щати.

„Всички от Българо-американската полицейска асоциация сме щастливи да предоставим стипендия от 1000 щатски долара, спечелена с труд и усилия, на Стефани Филчева. Стефани, поздравления за завършването на гимназия и продължавай все напред и нагоре с висшето образование! Гордеем се с теб“, споделиха от Б.А.П.А в своята Фейсбук страница.

Както БТА писа, трите стипендии в размер на 1000 долара, които дарява Б.А.П.А., носят името на покойния полицай офицер Владимир Малеев, служил в полицията в град Филаделфия и загинал при изпълнение на служебните си задължения през 2021 година.

През месец август 2023 година Българо-американската полицейска асоциация предостави пет стипендии на български студенти в САЩ. Четири от тях бяха връчени лично, а една беше изпратена по пощата на студентка в щата Пенсилвания.

Б.А.П.А. е организация с членове от български произход, работещи в американските органи на реда. Създадена е от българи, работещи като полицаи, шерифи, агенти в САЩ и прави дарителски инициативи, и спонсорира български студенти.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!