Манифестация по случай 24 май и края на учебната година организираха „Малко българско училище“ и училище „Малката България“ в Чикаго

Манифестация по случай 24 май и края на учебната година организираха „Малко българско училище“, училище „Малката България“ и детската градина „Чуднотека“ в Чикаго на 18 май. От „Малко българско училище“ споделиха в своята Фейсбук страница видео от тържеството, на което се вижда как наши сънародници тържествено внасят българското знаме и повеждат парада.

„14 години съхраняваме и градим! Благодарим на Матей Мандаджиев за видеото и безценната помощ, която винаги ни е оказвал“, написаха от училището в социалната мрежа.

Както БТА писа, на 18 май учебните заведения отбелязаха с тържествен концерт и петия рожден ден на Център „Малката България“ в Чикаго. Празникът събра ученици, родители и учители в салона на гимназията в Елк Гроув.

„Малко българско училище“ е организация с нестопанска цел, регистрирана в щата Илинойс, с основна цел провеждане на учебен процес и събития, за запазване и популяризиране на българския език и култура сред сънародниците ни и техните деца, живеещи в Чикаго, пише във Фейсбук страницата на просветното средище.

„Малко българско училище“ в Чикаго е част от Център „Малката България“ и Малка детска академия „Мечо пух“. Към тях работят още и училищата „Малката България“, Българска езикова академия, както и детска градина „Чуднотека“.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимка: „Малко българско училище“ в Чикаго/Фейсбук  \

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!