Рокля на дизайнерката Невена Николова представи България на модно изложение в САЩ

България беше сред 30-те държави от цял свят, представени на модното изложение „Fashioning Power, Fashioning Peace” в къщата музей на президента Удроу Уилсън във Вашингтон. В рамките на шест дни – от 6 до 11 май, там бяха показани общо 50 уникални тоалета, съобщи на страницата си във Фейсбук Посолството ни в САЩ.

Страната ни участва в изложението със златиста рокля „Golden Goddess“ на българския дизайнер на висша мода Невена Николова. Роклята е ръчно изработена от най-фините и изтънчени материали като френска дантела Couture с метални нишки, вълшебна органза, тюл Couture с конци и двулицева копринена тафта и мек прозрачен тюл, информира дипломатическото ни представителство във Вашингтон.

„Роклята е част от знаковата колекция на Nevena Couture и е истинско творческо проявление с непреходна стойност. Всяко от дизайнерските произведения черпи вдъхновение от майсторството на българските занаятчии“, отбелязва мисията ни.

Тоалетите на Невена са признати и предпочитани от обществени фигури и световни знаменитости, като при изработката им се взима под внимание контекстът, протоколът и видът на конкретното събитие, пише още в текста на Посолството.

На откриването на модното изложение на 6 май присъства посланикът на България в САЩ Георги Панайотов, който е член на Консултативния съвет на Къщата музей на президента Удроу Уилсън, исторически обект на Националния тръст във Вашингтон, окръг Колумбия.

Събитието е част от поредица инициативи с активната роля и участие на Консултативния съвет, в които България участва, отчитайки отличаващата се роля на 28-я президент на САЩ в историята на страната ни, посочва Посолството ни в САЩ.

Американската столица беше домакин за първи път на модното изложение „Fashioning Power, Fashioning Peace”, представящо богатото световно културно наследство чрез силата на модата и дипломацията.

Събитието засвидетелства уникалната позиция на Вашингтон като пресечна точка на световната дипломация, а официалното му откриване съвпадна с ежегодната „Мет Гала“ в Ню Йорк – едно от най-големите модни събития в света, отбелязва дипломатическото ни представителство в САЩ.

Мисията ни изрази специална благодарност към Невена Николова за ползотворното сътрудничество и за възможността да представи уникалния български дизайн на културното събитие в САЩ.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА
Снимка: Посолство на България в САЩ

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!