Подобрете равновесието си и предотвратете проблеми в бъдещето

Способността да поддържате равновесие е сложен процес. Нормално е с напредване на възрастта равновесието да се влоши. Но средства за подобрението му има. И си заслужава да вложите време и усилие, за да подобрите равновесието си.

Паданията са често срещано явление при хората над 65 годишна възраст. Някои лекарства, различни заболявания, умората и други фактори могат да допринесат към риска от падане. Доста фактори на околната среда също оказват влияние. Лошото равновесие само по себе си прави хората по-податливи към спъване и падане.

Лечението му  може да включва физиотерапия, статично разтягане на крайниците, упражнения за баланс или уроци по тай чи. Физиотерапевтите са обучени да разпознаят нарушенията в баланса и да разработят индивидуализиран план за подобрение на равновесието. (“How’s Your Balance?” Prevention, December, 2023; Tavel, R. Stretch Yourself Healthy. Hearst Magazines, Inc., 2021). В сравнение с неудобството и страданието, причинени вследствие на падане, упражненията за подобряване на равновесието лесно може да се добавят към ежедневието ви.

Свети Павел пише в Първото Послание до Коринтяните, глава 15 относно смъртта и възкресението за вечен живот в небето, за всички, които вярват в Исус като техен Спасител.  След което Той насърчава вярващите в стихове 57 и 58: “Но благодарение Богу, Който ни дава победа чрез нашия Господ Исус Христос. Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е напразен.” С Божията помощ можем да устоим в духа докато се присъединим с Него в рая. Наистина, слава на Бога!

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.net

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!