Руснаци превземат България отвътре

Около милион и половина граждани на Русия са собственици на имоти и фирми у нас

В социалните мрежи, уебсайтове, от български и чужди политици неотдавна се разпространяваше невярното твърдение, че земеделската земя в Украйна е била разпродадена на американски компании. Естествено, че ще са американски, та нали това е крайно необходимо за нуждите на дезинформацията. Това разбира се не е вярно.
Земеделската земя в Украйна е собственост само на украински граждани и компании, които са изцяло украинска собственост, а украинският парламент не е разрешавал закупуването на земеделска земя от американски, или други компании. Инвестиционната компания BlackRock е привлечена от украинската държава в създаването на фонд за бъдещото следвоенно възстановяване на страната, но няма право да придобива украинска земеделска земя.
Тази тема малко по-назад във времето беше актуална и у нас. Как американци изкупували български имоти. Дори се стигна до там, че някои твърдяха, че англичаните, които идват да живеят у нас, ще ни претопят като нация! Става дума за няколко десетки поданици на британската корона, все пак! Но и това беше крайно необходимо за нуждите на дезинформационните канали.
Реално тези теми прикриваха една друга тема, за руските имоти у нас. Всъщност се оказва, че много, ама наистина много руснаци са придобили имоти в България. Нека не забравяме, че има градове, например Поморие, където има цял руски квартал! Сградите са изолирани с огради, модерни средства за наблюдение, охрана и на практика са превърнати в нещо като руски крепости. В един момент те могат да се окажат истинска действаща пета колона на руската пропаганда и недай Боже при евентуална гореща агресия от страна на Русия спрямо България.
В интернет-пространството се завъртяха едни наистина шокиращи данни за местата и броя на руснаците, които са собственици на имоти у нас.
Според този списък, става дума за над милион и половина руснаци, които притежават не само имоти, но и фирми у нас. Нещата по градове, според въпросната статистика, изглеждат по този начин: градове и брой на руски граждани, притежатели на имоти и фирми – Каварна-663, Балчик-1528, Варна-13434, Бяла-3625, Обзор-999, Несебър-49736, Поморие-8308, Бургас-72637, Созопол-6307, Приморско-1585, Царево-2412.
Това са морските имоти и фирми. Има и по планините: Банско-2903,
Разлог-367, Пампорово-183. Или общо говорим за около 531320 имота на руски граждани у нас, като във всеки нотариален акт са вписани минимум, забележете…!!!, по три лица-съсобственици. Това пък прави по проста сметка около 1 593 960 руснаци-собственици на имоти и фирми в България…!!!
Както виждате, няма руски фирми и закупени от тях имоти в Подгумер, Чуйпетлово, Калипетрово или пък в Краводер…! Руснаците избират високооборотни имоти предимно по морето и по-малко в планината. Те са лесно продаваеми, но и доходоносни, ако се отдават под наем. Така те действаха и в Кипър преди години, когато български туристи споделяха, че руснаци почти са превзели гръцката част на острова. Така действаха и вероятно действат и на Атон, където руските поклонници и груповите им ръководители се държат като основни разпоредители при организацията на пътуванията и на други поклонници, от други държави от символичната столица Карея към манастирите на монашеската република.
Преди няколко години се наложи да напуснем едно заведение в курортния комплекс „Златни пясъци“, защото песните на съветската и руска естрадна легенда Алла Пугачова не спираха. Оказа се, че където и да отидем, в заведенията пускаха основно руски песни. Обяснението беше, че имало много руснаци…!!!
Значи ли, че механичното наличие на много руснаци на едно място, автоматично може да обуслови подмяната на културологичния код на местността…?!? Отговорът е ясен, но кой го чува.
Проблемът е, че руснаците, където и да отидат, манталитетът им е такъв, че се държат като завоеватели. Те просто смятат, че местността, в която са се настанили им принадлежи и имат права над нея. Да, те имат права, като всички останали собственици на земи и фирми у нас. Тези права обаче не дават индулгенции за обособяване на паранационални и потенциално военни общности, които успешно биха играли ролята на реална военна част, ако се наложи. Точно такива общности действаха и действат в самопровъзгласилите се „народни републики“ – Донецка и Луганска, на територията на Украйна, които руският президент Путин приобщи с абсолютно формални референдуми. Украинците в тези земи не желаеха да станат руски граждани, но политическата наглост на Путин и също подривните дейности на руските национални общности и проксита доведоха до този резултат на уж доброволното „допитване до народа“.
Тази чисто руска схема работи навсякъде, но за да бъде парирана навреме, трябва да се действа сега и да се обявят тези бройки, които обявихме. Дори и да не са точни, приблизителните данни са именно тези и това е плашещо, защото ние си мислим, че сме защитени от чл. 5 на договора ни с НАТО, но руснаците ни превземат отвътре, с петата си колона и многобройните си проксита и дезинформация и въобще не им пука за НАТО…!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ
кореспондент на в. „България СЕГА“ в София

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!