Присъствен и онлайн готварски клас за месене на козунаци ще се организира в Синсинати

Асоциацията на българите в Синсинати ще организира присъствена и онлайн Работилница и готварски клас за месене и печете на традиционни български козунаци на 4 май 2024 г. (събота). Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Диди Партридж – член на българското сдружение в Синсинати.

„За всички, които имат желание да участват в нашата предстояща Работилница за козунаци, но нямат възможност да присъстват на място, ще предоставим възможност и за онлайн включване в готварския клас“ – разказа Диди Партридж и допълни, че на всеки желаещ да участва дистанционно, предварително ще бъдат изпратени списък с необходимите продукти, както и линк към виртуална платформа за видео разговори.

Както БТА писа, планираният за 4 май 2024 г. (събота) готварски клас ще започне в 13:00 ч. местно време и по време на него Ирина Попова ще покаже техники за месеце и „сплитане“ на козуначено тесто, както и „тънкости при неговото изпичане“.

Асоциацията на българите в Синсинати е организация, чиято цел е да провежда благотворителни, религиозни, образователни и културни събития, които да насърчават разбирането на българското наследство и култура. Към Асоциацията е основано и Българско училище „Родолюбие“, което организира заедно със своите възпитаници концерти, театрални представления, фестивали и чествания. През 2023 година членовете на Асоциацията вземат решение да издават онлайн медия и през април същата година излиза първият брой на вестник „Смесена китка“.

АНЖЕЛА ГЕОРГИЕВА
БТА
Снимка: Асоциация на българите в Синсинати/ Фейсбук

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!