Помагат ли противовъзпалителните лекарства при процеса на оздравяване?

Възпалението е защитен процес на тялото. То помага при елиминиране на бактерии, вредни вещества, мъртви клетки и други неща, които може да причинят заболяване, ако не бъдат отстранени.  Освен това подпомага оздравителния процес. В действителност без възпаление няма излекуване.
Но хроничното възпаление е вредно. Ако тялото не може да елиминира причината за възпаление, възпалителната реакция на тялото става хронична. Това се наблюдава при автоимунните заболявания, някои видове рак и атеросклероза. В този случай, причината за възпалението не може да се отстрани и противовъзпалителните лекарства могат да помогнат при облекчение на болката.
Противовъзпалителните лекарства намаляват химичните вещества, участващи във възпалението. В тази група лекарства се включват нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен и напроксен. Преднизон и други глюкокортикоиди намаляват някои от тези химични вещества. В резултат на това, намаленото ниво на възпалението осигурява облекчение на болката. Но намесата по време на възпалителния процес може също така да забави оздравяването и да намали облагите от високата температура в следствие на инфекцията.
Противовъзпалителните лекарства намаляват химичните вещества, необходими за поддържане на стомашната лигавица, контрол на кръвното налягане и бъбречната функция. По-удачно е, ако може да се премахне причината за възпаление. Ограничете употребата на тези лекарства до най-ниската ефективна доза за възможно най-кратък период от време.
Подобно на възпалението, дисциплината и корекцията от Бога са необходими за нашето духовно здраве. В Посланието до Евреите 12:10-11 се казва, “… Бог ни възпитава за наше добро, за да можем да станем святи като него. Когато ни възпитават, това не носи радост, а скръб, но по-късно, след като сме се поучили, получаваме мир, защото започваме да живеем праведно.” Нека да сме благодарни, че Бог ни обича толкова много, че да ни дисциплинира, за да останем силни във вярата си.

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.net 

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!