ОТ ЧИКАГО ДО … ОТВЪД ХОРИЗОНТА

В “Bulgarica” Center, Mount Prospect, на 30 март 2024 г. се отвориха вратите към нови хоризонти – премиерното представяне на сборника с едноименното заглавие събра почитатели на изкуството, автори и гости, сред които и консула на РБългария в Чикаго г-н Бойко Хаджийски.

„Хоризонти“ е съвместен проект на Лигата на българските писатели в САЩ и по света и сдружение „Български художници зад граница“ и е посветен на 120-та годишнина от установяването на дипломатически връзки между България и САЩ.

В него са събрани творби на български автори – писатели, поети и художници, които живеят в Америка. Събитието бе водено от Калина Томова и Василен Васевски – съставители на проекта, които се обърнаха към присъстващите с много топли и затрогващи думи.

На авторите, включени в сборника, бе предоставен по един екземпляр и им бе дадена възможност да споделят с публиката част от своите творби, история на създаване, да отправят пожелания… Водещите Калина и Василен изказаха благодарност към всички уважили с присъствието си премиерата на книгата, както и на авторите, включени в нея.

Поздравления и за вас, съставителите – Калина Томова и Василен Васевски, за огромния труд и вложената енергия, за да се съберат в едно творческите послания на българските автори, пръснати във всички посоки на Америка – страната, която ни е дала възможност да творим.

Защото съзидателната творческа енергия, събрана между страниците, наистина отваря нови хоризонти. Чрез изкуството, чиято цел е да въздига и да дава сила да се продължи започнатото, да се достигне до недостижимото. Да има смисъл да се търси онова, което можем да открием само там – зад хоризонта…

Снежана Галчева – зам.главен редактор на в-к „България СЕГА“, президент на Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина и председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!